Fastighetsjätte ger 3 000 tillgång till e-handelsskåp

Slut på att springa runt till olika ombud på lunchen.

Blir 2018 året då de alternativa fraktmetoderna etablerar sig på riktigt? Det återstår förstås att se, men klart är att allt fler får möjlighet att hämta upp sina varor i paketskåp. Vi har tidigare sett bland andra DHL bygga ut sitt nätverk av paketskåp, och nyligen presenterade företagen Dinbox och Qlocx en gemensam satsning på paketskåp i flerfamiljshus.

LÄS ÄVEN: Storsatsning på e-handelsboxar till svenska flerbostadshus

Annons

Nu har turen även kommit till arbetsplatserna. I ett pressmeddelande skriver fastighetsbolaget Castellum att de kommer att placera ut paketskåp i en del av sina byggnader. Det innebär att de som arbetar i byggnaden får möjlighet att hämta upp sina e-handlade paket på sin arbetsplats.

"Ett sätt att slippa tidstjuvar"

Projektet, som är ett samarbete med tjänsten Handy, är tänkt att “underlätta vardagspusslet” för Castellums hyresgäster.

- På så sätt slipper man åka runt till olika utlämningsställen för att hämta sina e-handelsvaror och får dem istället direkt till arbetsplatsen. Ett modernt digitalt sätt att slippa vardagens tidstjuvar. Särskilt nu i julruschen, säger Mattias Nyström, Chief Digital Officer på Castellum AB, i en kommentar.

Paketskåpen är även möjliga att använda för att returnera varor, och hittills ska responsen ha varit positiv från Castellums hyresgäster. 

Kan användas av 45 företag

Handly-skåpen har hittills placerats ut i fyra av Castellums fastigheter i Stockholm, och en i Göteborg. Totalt uppges 45 företag med sammanlagt cirka 3 000 anställda ha tillgång till skåpen.

- Castellum har tagit flera initiativ för att gå i spetsen för en digitalisering av fastighetsbranschen. Handly är en av flera satsningar vi gör för att med hjälp av digital teknik underlätta vardagen för de som arbetar i våra fastigheter, avslutar Mattias Nyström.

Castellum äger enligt egen uppgift fastigheter till ett värde av 77 miljarder kronor. Totalt huserar företaget över 4,4 miljoner kvadratmeter yta som kan användas till kontor, butiker och lager.

Annons
Annons