Fjärde året: Snabbväxaren Cocopanda når 130 miljoner

Och gör vinst på tre.

I början av förra året så hamnade Cocopanda överst på listan bland de snabbast växande e-handlarna. Detta var baserat på företagets då två senast inlämnade bokslut, som visade en tillväxt på 2 537 procent mellan 2014 och 2015.

LÄS ÄVEN: De 50 snabbast växande e-handlarna

Annons

Det norska skönhetsbolaget har sedan dess vuxit till sig rejält i Sverige och omsatte senaste vi talade med dem nästan exakt 100 miljoner, efter bara tre år i Sverige.

LÄS ÄVEN: Så gick Cocopanda från 0 till 100 miljoner på tre år

Växte med 30 procent

Att fortsätta växa med tusentals procent är förstås lite svårt och för 2017 är det snarare tal om en mer mänsklig, men fortfarande respektabel, tillväxt på 30 procent. Enligt företagets senaste årsredovisning så omsatte Cocopanda.se cirka 130 miljoner kronor 2017.

- De har varit en god tillväxt i Sverige med bra resultat. Vi märker att det blir en allt tuffare konkurrens i Sverige men vi är redo att anta utmaningen, säger Kolbjørn Ertzeid, ekonomichef på Cocopanda, till Ehandel.se

Det norska e-handelsföretaget är sedan 2016 lönsamma i Sverige och under förra året genererade det svenska bolaget en vinst på nästan exakt 3 miljoner kronor. Med tanke på den ökande konkurrensen så väntar sig dock Cocopanda en något lägre tillväxt i år.

- Vi förväntar oss en lägre tillväxt 2018 än vi hade förra året, men vi ser fram emot att presentera många nya produkter framöver till följd av nya avtal med flera varumärken, säger Kolbjørn Ertzeid.

Skönhetskoncernen som helhet sägs samtidigt utvecklas väl men med en "något lägre lönsamhet än önskat". Företaget förväntar sig ett bättre resultat under 2018 och 2019.

- Under 2017 flyttade vi vårt huvudlager och vår administration, vilket medförde en del engångskostnader, konstaterar Kolbjørn Ertzeid.

Annons

Annons