Flattered rapporterar stora besparingar med returtjänst

Kundtjänstärenden minskade med 30 procent.

Returer kan vara ett himla gissel för e-handlare, speciellt om man inte har något system eller några rutiner för att hantera dem. Kring denna problematik har det poppat upp flera nya tjänster. En av dessa är Returnado, som nu sägs ha gjort stordåd hos sko- och modebutiken Flattered.

- Vi var på jakt efter något som främst kunde hjälpa oss att minska administrationen och kostnaderna, samtidigt som vi erbjuder våra kunder en bättre upplevelse vid returer. Det var då vi hittade Returnado, i slutet av förra året, säger Flattereds VD och medgrundare Gustav Lidén, i ett pressmeddelande.

Annons

Tid och pengar

Enligt Haider Abdo, grundare av Returnado, har deras tjänst gett Flattered en återkonverteringsgrad på 26 procent per vecka. Det betyder att 26 procent av de som returnerat sina varor har valt att köpa något igen hos butiken, istället för att krediteras beloppet.

Gustav Lidén verkar dock vara mest glad över tidsbesparingen som tjänstens sägs stå bakom.

- Tidsbesparingen för lagerhantering är nu drygt 4 minuter per hanterad retur, vilket motsvarar 50 procent av hanteringstiden. För vår kundtjänst har mängden ärenden minskat med drygt 30 procent, vilket ger oss en tidsbesparing på cirka 10 timmar per månad och kundservicemedarbetare.

Annons