Flera e-handlare kritiseras för vilseledande köpvillkor

Konsumentverket ger e-handlarna Stayhard, Footway och Hollywood.se bakläxa efter att ha hittat brister i kundinformationen på deras sidor.

Konsumentverket har skickat brev till Stayhard, Footway och Hollywood.se med krav på att de tre sajterna ska åtgärda vissa brister.

Kritiken är i stort sett samma för alla tre bolag och handlar framför allt om att det inte framgår vad som gäller för en kund som vill ångra en vara.

Annons
Annons

Brott mot marknadsföringslagen

Konsumentverket konstaterar att det är ett brott mot marknadsföringslagen att inte upplysa kunderna om ångerrätten, eftersom det är ett krav enligt distansavtalslagen, DAL.

- Då information om ångerrätten helt saknas på den aktuella webbplatsen, strider webbplatsens utformning mot 2 kap. 2 § DAL. Konsumentverket anser därför att den information bolaget lämnar är vilseledande, skriver myndigheten.

De tre e-handlarna har nu fått till och med den 11 maj på sig att meddela Konsumentverket vilka åtgärder de tänker genomföra för att tillmötesgå Konsumentverkets krav. Footway ska redan ha meddelat myndigheten att de önskade ändringarna kommer att genomföras.  

Ehandel.se har sökt Stayhard, Footway och Hollywood.se för kommentarer.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!