Flipkart levererar snabbt i kampen mot Amazon

Flipkart, en av Indiens största e-handelssajter, tar upp kampen med Amazon på hemmaplan. Nyligen lanserade man en ny snabb leveransservice som garanterar att ordern kommer fram dagen efter att kunden lagt sin beställning.

Flipkart ses av många som Indiens svar på Amazon. Men även om man jämförs med den amerikanska e-handelsjätten, så är det även deras största konkurrent. Därför har man nu lanserat en ny snabb leveransservice.

Beskedet kommer dagarna efter att Amazon lanserat något liknande och Flipkarts ”In-a-Day Guarantee”, är nu tillgänglig för kunder i särskilt utvalda städer. För att få sin order följande dag måste kunden lägga sin beställning senast klockan 18:00 och vara beredd att betala drygt 2 dollar extra.

Annons

Att få sina varor levererade dagen efter låter kanske inte särskilt revolutionerande för oss i Sverige, men i Indien tar det normalt mellan tre till sju dagar. Och allt snabbare leveranser kan nu bli nästa trend för landets näthandel.

Vill förbättra shoppingupplevelsen

Det skulle dock kräva att allt fler e-handlare måste investera stora pengar i lager, sin leveranskedja, logistik och distributionskanaler.  Det här är dock något som Flipkart bör ha råd med. Sedan i somras har man nämligen fått in 360 miljoner dollar i riskkapital.

Pengar som man planerar att använda för att förbättra sin teknik- och leveranskedja, samt att anställa ny personal och förbättra kundens shoppingupplevelse. Och där kan man nog räkna in snabba leveranser.

– Vi har haft en hel del kunder som önskat snabbare leveranser. Bland annat för att de varit sent ute med att handla presenter och för att de ska ut och resa. Men med tanke på de stora volymer som vi hanterar har det inte varit möjligt att lösa från fall till fall, säger Ravi Vora, marknadschef på Flipkart.

Källa: Tech in Asia

Annons