Flipkart samlar 1,4 miljarder dollar i kampen mot Amazon

Flipkart och Ebay gör gemensam sak i e-handelsslaget om Indien.

När Ehandel.se nyligen besökte en e-handelskonferens i USA kunde vi snabbt konstatera att Indien har seglat upp som en av de hetaste e-handelsmarknaderna just nu. Och det är ingen hemlighet att både Amazon och Ebay har haft siktet inställt på den nya miljardmarknaden. Men det är de knappast ensamma om. På hemmaplan i Indien finns nämligen även Flipkart, som knappast kommer att ge sig utan en rejäl match.

Nu har Flipkart genomfört sin största investeringsrunda någonsin och i samband med den dragit in 1,4 miljarder dollar. Bland investerarna finns bland andra Microsoft och just Ebay, som nu går ihop med sin ena konkurrent.

Annons
Annons

- Vi är jätteglada över att Tencent, Ebay och Microsoft - som alla är kända för att vara starka innovatörer - har valt att slå sig ihop med oss på sin resa i Indien. Den här affären bidrar till vår ambition att med hjälp av teknologin transformera handeln i Indien, säger Flipkarts grundare Sachin Bansal och Binny Bansal i ett gemensamt uttalande.

Ebay blir del av Flipkarts koncern

Ebays insats i affären ska enligt uppgift uppgå till en halv miljard dollar, och som en del av avtalet blir Ebay India en del av Flipkarts koncern. 

Enligt ett uttalande från företaget värderas Flipkart nu till 11,6 miljarder dollar, vilket kan jämföras med 15 miljarder dollar vid den senaste investeringsrundan 2015. Innan den aktuella rundan ska Flipkart enligt Reuters sammanlagt ha samlat ihop mer än tre miljarder dollar i totalt tio investeringsrundor.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!