Footway skalar upp rejält – behöver omedelbart öka lagret

“Tio gånger Footways nuvarande ordervolym”.

Det är dags att skala upp logistiken hos e-handeln Footway. Företaget meddelar nu att man påbörjar upphandling av logistiktjänser för att “omedelbart” öka lagerkapaciteten. Detta för att kunna hantera fortsatt tillväxt och den europeiska expansion som företaget har påbörjat.

E-handlaren har nu gått ut med två separata förfrågningar om pallager och satellitlager, som komplement till företagets nuvarande logistikcenter.

Annons
Annons

- Målet med förfrågan är även att finna en långsiktig aktör som vill vara en drivande kraft att tillsammans med Footway utveckla framtidens logistik inom e-handel med potential upp mot tio gånger Footways nuvarande ordervolym och över tre gånger nuvarande lagerkapacitet, skriver Footway i ett pressmeddelande.

"Automatiserat logistikkoncept"

Footways vd, Daniel Mühlbach, talar samtidigt varmt om automatiserade lösningar.

- Ett flexibelt, effektivt och i hög grad automatiserat logistikkoncept är en viktigt framgångsfaktor för att realisera vår tillväxtpotential. Vi har kommit långt i vårt arbete med att skapa hög tillväxt på många marknader och påbörjar nu det spännande arbetet med att hitta ett långsiktigt logistikkoncept, säger Daniel Mühlbach.

Mer specifikt letar e-handlaren just nu lösningar för pallager, nordiskt satellitlager, en långsiktig logistikpartner samt frakt inom Sverige. Upphandlingarna påbörjas denna månad.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!