Footways nyemission lägre än beräknad

Skobutiken på nätet, Footway, ska nu in på börsen men nyemissionen av preferensaktier drog inte in den summan man hade hoppats på.

Footway planerade att plocka in uppemot 80 miljoner kronor i en nyemission av preferensaktier. Nu meddelar man att företaget tillförs 55 miljoner kronor. Daniel Mühlbach, Footways VD, säger sig dock vara nöjd med tanke på hur marknaden ser ut.

- Nyemissionen på 55 miljoner kronor är lägre än estimerat, men givet omständigheterna på finansmarknaden just nu är det en stor framgång.

Annons

Kapitaltillskottet har man tidigare meddelat skall gå till större inköp så att man inte säljer slut i förtid. Skobutiken meddelar också att man under året haft en stadig ström av återkommande kunder.

- Det är fantastiskt roligt att kunna konstatera att 2015 hittills bjudit på en stor och stadigt ökande andel återkommande kunder. Samtidigt som antalet besökare generellt ökat med över 150 procent. Finansieringen gör att vi nu kan accelerera utvecklingen av sortimentet och erbjudandet i linje med kundernas ökande efterfrågan, säger Daniel Mühlbach.

Footway står nu inför en börsnotering och beräknad första dag för handel i bolagets preferensaktier på Nasdaq First North är den 13 juli 2015.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!