För dålig sökfunktion – Etsy säger upp 140 personer till

15 procent av personalstyrkan får lämna företaget.

Det amerikanska e-handelsföretaget Etsy etablerade sig som den självklara kanalen för entreprenörer som ville sälja handtillverkade föremål. Men när Amazon i slutet av 2015 etablerade konkurrenten Handmade at Amazon, som för övrigt nyligen öppnade en särskild bröllopsbutik, uppstod genast tuff konkurrens.

I maj berättade Etsy att 90 personer skulle få lämna företaget, och drygt en månad senare är det nu dags igen. 15 procent av personalstyrkan sägs upp, vilket innebär 140 personer till. Därmed står det alltså klart att totalt 230 personer får gå. Det berättar Etsy i ett pressmeddelande.

Annons
Annons

Avgångsvederlag för 16 miljoner dollar

Vad som ligger bakom nedskärningarna är inte helt tydligt, även om det i pressmeddelandet framgår att Etsy planerar att “vässa sitt fokus”. Enligt ett investerarföretag som uttalat sig på nyhetssajten Tech Crunch har dock Etsy ett behov av att “ordna sökfunktionen och andra features för att få fler återkommande kunder och driva försäljning”. Dessutom visade bolaget upp en förlust på 400 000 dollar under Q1.

- Att skiljas från våra kollegor är inte lätt och jag är tacksam för det de har bidragit med. Vi rör oss framåt med en nättare struktur som stödjer våra nuvarande affärsbehov och gör det möjligt för oss att ta snabba beslut så att vi på ett bättre sätt kan serva kreativa entreprenörer runt om i världen, säger Etsys VD Josh Silverman i ett uttalande.

Planen är att de 230 personerna ska ha lämnat Etsy vid årsskiftet, och företaget bedömer själva att det kommer att kosta totalt uppemot 16 miljoner dollar i bland annat avgångsvederlag till de som får gå.

De senaste uppsägningarna på Etsy sägs i första hand drabba de anställda på företagets huvudkontor i New York.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!