Bostadsbolag: ”Först i världen med e-handel av lägenheter”

"Kunder letar efter en snabbare och smidigare lösning".

Oscar Properties är ett svenskt fastighetsbolag med säte i Stockholm. Sedan företagets grundades 2004 så har man enligt egen utsago utmanat den svenska bostadsmarknaden. Bland annat ska bolaget ha tagit världsarkitekter till Sverige för att skapa bostäder med “högsta internationella designklass”.

Nu säger sig Oscar Properties vara först i världen med e-handel av lägenheter. En “världsunik tjänst” ska möjliggöra för kunder att boka, köpa och betala sin nya lägenhet helt och hållet online.

Annons

- Mäklare har alltid varit en viktig del av fastighetsbranschen, det kommer de fortsätta att vara, men samtidigt finns det kunder som vet vad de vill ha och som letar efter en snabbare och smidigare lösning. För dessa kunder har vi nu skapat möjligheten att köpa en lägenhet direkt på webben, säger fastigetsbolagets vd Oscar Engelbert i ett pressmeddelande.

"Flyttar in branschen i 2000-talet"

Företagets nya e-handelssystem för lägenheter sägs digitaliserar hela säljprocessen. Kunderna ska kunna se lägenhetens utförande och design, samt skriva på alla nödvändiga kontrakt och genomföra betalningen online med hjälp av betalföretaget Trustly.

- Oscar Properties tar nu kontraktskrivandet hem till kunden och flyttar in fastighetsbranschen i 2000-talet. I fastigheten Gasklockan kan kunder numera köpa lägenheter online, genom ett unikt samarbete med betalningstjänsten Trustly, skriver företaget.

E-handeln med lägenheter sägs alltså redan vara i gång i huset Gasklockan, ett 28-våningars landmärke som Oscar Properties kommer att uppföra i Stockholm. Flera köp ska redan ha skett direkt från företagets webbplats.

Annons