Första storkunden till Klarnas nya frakttjänst

"Genomföra sitt köp smidigare på färre klick".

I början av året kunde Ehandel.se avslöja betalbolaget Klarnas nästa stora projekt. En tjänst vid namn Klarna Shipping Service, som ska knyta ihop frakten med betalningen. Efter vår nyhet ska Klarna ha blivit nedringda av intresserade e-handlare och e-handelsleverantörer. Intresset verkar alltså vara högt för att kombinera frakt och betalning i samma system.

LÄS ÄVEN: Mycket högt tryck på Klarnas nya frakttjänst

Annons

Klarna Shipping Service (KSS) uppges numera vara öppen för alla (med KCO v3 och Unifaun), även om det fortfarande är tidiga dagar för tjänsten. Nu meddelar i alla fall betalbolaget att de fått en stor kund till KSS. Det hela sker inför lanseringen av en uppdaterad version av Klarna Checkout (KCO), med Klarna Shipping Service helintegrerat.

"Förbättra vår kassalösning ytterligare"

Butikskedjan Kicks är de som väljer att nu “förbättra kundens frakt- och leveransupplevelse”.

- Med nya Klarna Checkout i kombination med integrerat frakt- och leveransflöde har vi kunnat förbättra vår kassalösning ytterligare. Kunderna får både en tydligare presentation av våra olika frakt- och leveransalternativ och kan genomföra sitt köp smidigare på färre klick, säger Claudia Holm, projektledare inom affärsutveckling på KICKS e-handel, i ett pressmeddelande.

"Samarbetet har varit väldigt värdefullt"

Den nya lösningen hos Kicks sker med hjälp av TA-leverantören Unifaun. Med hjälp av Unifaun Delivery Checkout och version 3 av Klarna Checkout är det nu möjligt att koppla på Klarna Shipping Service.

- Samarbetet med KICKS och Unifaun har varit väldigt värdefullt i hur vi fortsätter utveckla KSS. Nu fortsätter arbetet med att integrera fler logistikpartners och därmed göra det möjligt för fler handlare att koppla på Klarna Shipping Service, säger Rasmus Fahlander, produktchef med ansvar för köpupplevelsen på Klarna.

E-handlare som använder Unifaun ska nu kunna erbjuda sina kunder leveransalternativ från de över 150 transportörer som TA-företaget har kopplingar mot.

Annons