Fraktjätten får Sverige-VD: ”En av våra viktigaste marknader”

"Mångårig erfarenhet inom transport och logistik".

DHL meddelar att man har fått en ny vd för DHL Freight i Sverige. Positionen fylls via de egna leden och den som fått jobbet är Robert Zander, som tidigare varit CFO för Sverige samt Norden och Baltikum.

Robert Zander efterträder Pekka Stenqvist som har varit Sverige-vd sedan 2016. Pekka kommer numera ha titeln CEO Norden & Baltikum. Varför man tillsätter en vd bara för Sverige är helt enkelt för att det är en viktig marknad.

Annons

- Sverige är en av DHL Freights viktigaste marknader och kräver därför ett stort fokus. Jag har arbetat med Robert de senaste tre åren och känner mig väldigt trygg med att han ska leda DHL Freight Sverige framåt, att han kommer att utveckla organisationen och att vi kommer nå våra uppsatta mål med honom vid rodret, säger Pekka Stenqvist i ett pressmeddelande.

Robert Zander började på sin nya tjänst den 1 juni och kommer ingå i ledningen för Norden och Baltikum och rapportera till Pekka Stenqvist.

- Jag är väldigt glad över att ha fått förtroendet från Pekka Stenqvist och DHL Freight att få leda DHL Freight Sverige in i nästa fas. Samtidigt som jag har respekt och är ödmjuk inför uppgiften så ser jag verkligen fram emot att få fortsätta leda den utveckling vi har haft de senaste åren, säger Robert Zander.

Annons