Fraktjätten köper 14 flygplan för att möta e-handelns krav

"Ett direkt svar på den växande efterfrågan".

E-handeln växer så det knakar, och det blir allt vanligare att e-handla mellan länder - eller till och med kontinenter. För att kunna möta den ökade efterfrågan på e-handelsfrakter mellan länder och världsdelar, har logistikföretaget DHL Express gjort en storinvestering i sin logistikflotta.

Vad köpet har gått loss på avslöjas dessvärre inte - men det lär inte röra sig om några småsummor. Företaget har nämligen köpt 14 flygplan, som enligt ett pressmeddelande ska "möta det ökade globala expressbehovet och kunna erbjuda direktflyg till ännu fler marknader".

Annons

Räknar med e-handelstillväxt på 19%

Närmare bestämt rör det sig om 14 nya Boeing 777 Freighters, som ska vara det största tvåmotoriga fraktflygplanet i världen. De uppges kunna flyga över 9 000 kilometer med en lastvikt på 102 ton.

- Den växande internationella e-handelsförsäljningen kommer att öka till 4,48 miljarder dollar år 2021, vilket innebär en tillväxt på 19,2 procent per år. DHL Express investering i 777 Freighter är ett direkt svar på den växande efterfrågan på global expresskapacitet, skriver DHL Express i pressmeddelandet.

Direktflyg till fler marknader

Utöver de 14 flygplanen har DHL Express fått optioner för ytterligare sju flygplan. Av de 14 som beställts hittills är fyra tänka att levereras under 2019.

- Inköpet av 14 nya Boeing-flygplan reflekterar en gradvis ersättning av vår äldre flygplansflotta. Som den mest bränsleeffektiva och mest tillförlitliga frakttypen, med det bästa långdistansintervallet, kommer dessa flygplan att bidra till våra mål för minskning av utsläpp samt ge oss möjligheten att erbjuda direktflyg till ännu fler marknader, säger Ken Allen, global vd på DHL Express.

Annons