Framgångsrika Lantbutiken stängd – backade 4 miljoner

Efter att miljardbolaget tog över.

Framgångssagan Lantbutiken.se ser ut att ha tagit en rejäl smäll efter det att företaget köpts upp av miljardbolaget Volati. Under räkenskapspåret 2015/2016 omsatte lantbutiken 45 miljoner kronor med ett resultat på nära 3 miljoner.

LÄS ÄVEN: Miljardbolag lägger vantarna på snabbväxande Lantbutiken

Annons

E-handelsföretaget har sedan dess justerat sitt räkenskapsår och för helåret 2017 så omsatte nätbutiken 44,6 miljoner kronor, i princip samma siffra som 2015/2016. Samtidigt gjorde dock bolaget en förlust på 4,4 miljoner kronor, från att tidigare ha varit lönsamma.

"Ny organisation, system och webb"

I årsrapporten för 2017 berättar bolaget bland annat om de saker som skett under perioden:

- Ny organisation har byggts upp för Lantbutiken Sverige AB under året samtidigt som IT-systemet bytts ut och webb-sidan uppgraderats. Samtlig personal är nu lokaliserad till Malmö, skriver företaget.

Den nya organisationen innebar bland annat att bolaget flyttade från Värnamo till Malmö, något som Ehandel.se rapporterade om förra året.

LÄS ÄVEN: Efter uppköpet: Växande nätbutik flyttar till Malmö

Då berättade även grundaren och vd:n Anders Bengtsson att han inte var säker på om han skulle flytta med till Malmö, utan eventuellt skulle gå vidare till något nytt. I årsrapporten står det klart att Kellfris vd Carl-Axel Svensson tagit över spakarna som vd för Lantbutiken. Kellfri är Lantbutikens systerbolag inom Volati-koncernen.

"Tack för den här tiden"

Företagets plan var att åter bli lönsamma i år.

- Omsättningen i bolaget har inte haft motsvarande tillväxttakt jämfört med tidigare år, utan har planat ut. Resultatnivån är otillfredsställande och åtgärder vidtas för att återställa lönsamheten under 2018, skriver Lantbutiken i årsrapporten.

Annons

Årsrapporten är dock underskriven den 29 mars i år och sedan dess verkar beslut ha tagits om att helt enkelt stänga ner Lantbutiken.se. Sidan hänvisar, sedan i slutet av april, kunderna till Kellfri:

- Tack till alla er härliga kunder för den här tiden! Vi hoppas att Lantbutiken.se snart är tillbaka i ny kostym. Under tiden hittar du delar av vårt sortiment och mycket annat för lantbruk och djurhållning hos www.kellfri.se.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!