Från e-handelsstart i Holland till omnisatsning i Sverige

Stark e-handel ledde till flaggskeppsbutik.

E-handelsföretaget Suitsupply började som ett e-handelsföretag i Amsterdam år 2 000. Sedan dess har företaget enligt egen utsago utvecklats till ett "raket inom herrmode", och i dag är omsättningen uppe i tre miljarder kronor.

Samtidigt har e-handelskonceptet breddats till att Suitsupply nu också omfattar fysiska butiker - närmare bestämt 84 stycken över hela världen. Nu får Sverige sin första fysiska Suitsupply-butik, och den blir med sina 890 kvadratmeter störst i Europa.

Annons

"Ett logiskt nästa steg"

Precis som många andra e-handlare har Suitsupply som strategi att titta på var företagets e-handel är populär när det ska tas beslut om var de fysiska butikerna ska placeras. Och det är precis därför Sverige har valts ut till nästa butiksöppning.

- Att etablera Suitsupply i Sverige har länge varit på vår önskelista då vår onlineförsäljning i området har ökat snabbt under de senaste åren. Detta är ett logiskt nästa steg för att våra kunder ska komma närmare produkten och uppleva våra in-house tjänste, säger Fokke de Jong, vd Suitsupply, i ett pressmeddelande.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!