Från kriminell bakgrund till framgångsrik e-handlare

Silvan Popovic har gått från problem med lagen till att driva en e-handel med 300 anställda.

Serbiskfödda Silvan Popovic bedriver idag den framgångsrika e-handeln MyTrendyPhone ifrån Danmark. Verksamheten finns dock i 13 länder och Sverige är den nästa största marknaden.

Popovic ska ha levt ett liv i den kriminella gråzonen under yngre år men när han framför sin tvååriga dotter blev bortförd av polisen så ska han ha bestämt sig för att vända på utvecklingen.

Annons

- På den tiden slog det mig verkligen att det var dags att sluta. Jag kunde bara inte vara som en "bekant" för min familj. Det var droppen som fick bägaren att rinna över och fick mig att tänka över allt i livet. Det var en riktig "eye opener", säger Silvan Popovic.

Han ska ha tagit sig in på Copenhagen Business School och fann snabbt ett intresse för e-handel. Det var även där idén till MyTrendyPhone växte fram. En nätbutik som säljer alla möjliga tillbehör till mobila enheter.

Arbetar bara 10-12 timmar

E-handeln startades 2003. Silvan Popovic är idag 38 år och MyTrendyPhone och företagets fokus på mobiltillbehör har visat sig mycket framgångrikt. Bolaget har idag ungefär 300 anställda och finns i 13 länder.

- Vad jag tror man bör vara försiktig med som entreprenör, är det att man inte ska pressa sig själv för mycket. Man måste komma ihåg att delegera arbete, så att du inte sitter där med allt själv. Jag har lärt mig detta nu, och jag delegerar många saker till andra människor. Annars skulle jag fortfarande arbeta 18 timmar om dagen, som jag har gjort länge, säger Silvan.

Tillvaron bestod länge av bara arbete och sömn enligt Popovic. I dag ska han "endast" arbeta 10-12 timmar per dag.

Snart en svensk butik

Han har dock inte tappat motivationen utan sägs idag driva företaget med samma ambition som i starten. Bland annat planerar MyTrendyPhone att öppna fysiska butiker i alla europeiska länder. I dag har man butiker för upphämtning och service i hemlandet och i Norge.

- Det finns i Köpenhamn och Oslo idag, och vi kikar på Stockholm. Vi tar det i ordning, i förhållande till omsättningen. Så där vi tjänar mest, öppnar vi vår pickup-point. Och så fortsätter vi ner på listan över europeiska städer, en efter en, säger Silvan Popovic.

MyTrendyPhone planerar att öppna en fysisk butik i Stockholm inom en snar framtid. Sverige ska, trots en butik i Norge, vara den storleksmässigt andra marknaden för företaget. Redan 2014 omsatte företaget 28 miljoner kronor i Sverige med positivt resultat.

Annons

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!