Freddy Sobin: ”Det var dags att gå vidare”

Lämnar Consortio Fashion Group för ett nytt jobb inom handeln.

I morse kom beskedet; Freddy Sobin lämnar Consortio Fashion Group efter tio år, varav 6,5 år som vd. I samband med det går CFG från att ha en övergripande styrelse, till att dotterbolagen Bubbleroom och Cellbes istället får varsin.

LÄS ÄVEN: Freddy Sobin slutar som vd för Consortio Fashion Group

Annons

- Bakgrunden till det här är ganska enkel. Jag har tackat ja till en annan operativ utmaning och i samband med det bestämde sig Consortio Fashion Group för att göra den här omstruktureringen. De ville gärna ha kvar mig i någon roll och därför blir jag kvar som styrelseordförande i Bubbleroom. Jag har varit inom CFG i tio år och nu kände jag att det var dags att gå vidare, säger Freddy Sobin till Ehandel.se.

Nytt jobb inom handeln

Vad som utgör den nya "operativa utmaningen", återstår dock att se.

- Det jag kan säga är att jag går vidare till ett annat bolag inom handeln.

Freddy Sobin beskriver sin tid på CFG som en fantastisk resa, som bland annat har präglats av konsolideringar. Han är även nöjd med att ha lett Consortio Fashion Group från företagets bakgrund inom postorder till en modern och digital e-handelskoncern.

- Men det är klart att det också har varit tuffa beslut, bland annat när vi bestämde oss för att fasa ut Halens som varumärke för att istället satsa fullt ut på Bubbleroom och Halens. Men sammantaget har de här besluten lett till en stark utveckling, och vi har nått resultat som var över våra förväntningar.

LÄS ÄVEN: Halens lever vidare - fast utan egen e-handel

Kvar som ordförande hos SDH

Utöver uppdraget som styrelseordförande för Bubbleroom, kommer Freddy Sobin även att ha kvar rollen som ordförande för Svensk Digital Handel. Och sedan väntar ju även det nya jobbet, som kommer att bli officiellt "inom kort".

- Handeln överlag befinner sig i en enormt intressant fas och jag tror att de närmsta fem till tio åren kommer att bli extremt spännande. Så jag ser fram emot att vara kvar inom handeln, avslutar Freddy Sobin.

Annons

Annons