Fredrik Hedblom blir ny VD för Jetshop

Tar över efter grundaren Christian Zanders som lämnar rollen som VD efter 15 år.

Så sent som i morse kunde vi meddela att Jetshop enligt E-handelsindex har e-handelskunder som både omsätter mer, gör bättre resultat och har fler anställda än andra konkurrerande plattformar.

Nu meddelar den snabbväxande e-handelsleverantören att det har blivit dags för ett skifte i företagets ledning, och att bolaget kommer att gå vidare på sin fortsatta resa med en ny VD i täten. Nu tar nämligen Fredrik Hedblom, som för närvarande är Jetshops kommersiella chef, över det uppdraget.

Annons

Innan han kom till Jetshop har han bland annat varit VD för Pulsen och vice VD för Centiro.

- Det har varit lärorikt och spännande att vara en del av den resa som företaget har gjort, både innan och under min tid på Jetshop. Jag hoppas kunna leva upp till den nivå av ledarskap som Christian har levererat under så många år. Vi har bästa möjliga förutsättningar för att fortsätta växa och jag tror starkt på vår förmåga att utvecklas, säger Fredrik Hedblom i ett pressmeddelande.

"Vi får den bästa möjliga ledaren"

Överlämnandet innebär att Jetshops grundare Christian Zanders som har varit företagets VD i 15 år lämnar sin post. Han får dock en plats i företagets styrelse.

- Det är mycket tillfredsställande att kunna ta det här klivet när bolaget har god lönsamhet, ny tillväxtstrategi, ny huvudägare och en mycket kompetent organisation. Vi kan på allvar vara den långsiktiga partner som våra kunder behöver. Jag har dessutom haft förmånen att arbeta tillsammans med Fredrik och vet att vi får den bästa möjliga ledaren för att ta Jetshop till nästa nivå, säger han om sitt beslut att gå vidare.

Fredrik Hedblom tillträder sin nya tjänst den 1 juli i år.

Annons