Furniturebox omsatte över 300 miljoner under 2015

Möbelsajten växer i raskt takt och med fortsatt lönsamhet.

Under räkenskapsåret 2014 omsatte möbelsajten Furniturebox 207 miljoner kronor. En imponerande ökning med 146 procent jämfört med föregående år då omsättningen landade på 84,5 miljoner. Under förra året fortsatte Furniturebox att växa, om än inte i samma takt.

Enligt siffror från Breakit omsatte möbelsajten 328 miljoner kronor (netto) under 2015, en ökning med 71 procent jämfört med föregående år. Precis som tidigare gör Furniturebox det med lönsamhet och kan under förra året visa upp ett rörelseresultat på 25,7 miljoner. En ökning med 61 procent jämfört med året innan.

Annons

– Det var i linje med våra prognoser. Vi skulle kunna omsätta betydligt mycket mer men med lägre resultat, men det är inget vi är intresserade av, säger Felix Kvick, styrelseordförande Furniturebox.

Ska växa med fortsatt lönsamhet

För att fortsätta växa kommer Furniturebox att lägga stort fokus på att förbättra sina interna processer och flöden under 2016. Förutom att den interna lagerverksamheten och flöden ut till kunden kan bli bättre och effektivare jobbar företaget ständigt med att förbättra och utveckla produkter.

Vad tillväxten kan tänkas landa på för det här året vill Felix Kvick dock inte uttala sig om, men precis som tidigare ska man växa med lönsamhet.

– Jag tycker generellt att många e-handelsföretag tittar för mycket på omsättningstillväxt och tänker att lönsamheten kommer på sikt. Men jag är övertygad om att vinnarna är de bolag som uthålligt kan växa med fin lönsamhet.

Annons