Fyndiq drar in 150 miljoner kronor till sin expansion

Merförsäljningskanalen Fyndiq meddelar idag att de dragit in 150 miljoner kronor i sin största runda hittills. Investerare är Industrifonden och Northzone, som bland annat investerat i Spotify.

Det hettar just nu till bland e-marknadsplatserna. CDON har gett sig in på marknaden med sin Marketplace och Tradera har bestämt sig för att återigen satsa på sina handlare.

Fyndiq har varit med några år och är numera lönsamma. De har berättat om sina planer att expandera utanför Sverige och Europa verkar vara målet. En expansion som förmodligen kräver en hel del kapital.

Annons

Idag meddelar Fyndiq att man genomfört en mycket stor finansieringsrunda med Industrifonden och Northzone. Totalt har man tagit in 150 miljoner kronor. Tidigare har företaget lyckats locka till sig runt 35 miljoner kronor i riskkapital. Det är alltså ett rejält tillskott i kassan som nu kommer in via Industrifonden och Northzone.

Dinesh Nayar– Jag är stolt över att kunna meddela att vi har fått pengar från topp-investerarna Northzone och Industrifonden för att stödja våra expansionsplaner. Med sin erfarenhet från att skala teknikföretag till spelvinnare, är vi trygga i vår resa framåt och ser fram emot att fortsätta vår tillväxt både i Sverige och på andra håll. Framtiden ser ljus ut för Fyndiq, våra handlare och kunder, säger Dinesh Nayar, VD och medgrundare.

Ett Amazon för fynd

Pengarna kommer alltså inte oväntat att gå till den expansion som står för dörren. Exakt vilka länder som står på tur är man förtegen om. Europa har dock nämnts tidigare och ambitionerna verkar vara ganska stora.

Fyndiq använder numera flitigt "Amazon for bargain products" vilket ser ut att vara deras slogan som skall säljas in utanför Sverige.

– Grundarna av Fyndiq har snabbt etablerat en ny online shopping upplevelse i världsklass genom att erbjuda tusentals bra produkter till mycket konkurrenskraftiga priser i kombination med bra kundservice. Vi är mycket glada över att vara en del av den framtida expansionen av Fyndiq, säger Hans Otterling, General Partner på Northzone.

Fram till idag har över 600 000 unika kunder handlat via Fyndiq som numera listar över 220 000 produkter ifrån närmare 1200 nätbutiker.

 

Annons

Källa: Press

Annons