Fyndiq hakar på Wish-hysterin – startar Fyndiq Superbilligt

Ny app med billiga Kina-produkter.

I går kunde vi berätta om hur Amazon verkar känna sig pressade av shoppingappen Wish och den större trenden med konsumenter som köper superbilliga produkter ifrån Kina. E-handlarens motdrag var en ny avdelning med produkter för under 10 dollar med fri frakt.

LÄS ÄVEN: Amazon känner pressen - utmanar shoppingappen Wish

Annons

Den svenska marknadsplatsen Fyndiq känner uppenbarligen också att de måste haka på denna växande trend.

- Under de senaste åren har app-baserade globala marknadsplatser växt kraftigt, likaså på den svenska marknaden. Deras recept har varit extremt låga priser, men med långa leveranstider, konstaterar Fyndiq i ett mejl till sina handlare.

Företaget lanserar nu vad man kallar för “ett nytt affärsområde”. Vilket i sin tur betyder en ny app med namnet “Fyndiq Superbilligt”.

- Försäljningskanalen kommer vara en app med produkter från främst handlare utanför EU där leveranstiden är längre, skriver företaget.

“Erbjuda produkter direkt från Kina”

Vi kontaktade Fyndiq för att få veta mer.

- Vi vidareutvecklar vårt kunderbjudande för våra cirka 2 miljoner svenska kunder hela tiden. För tillfället håller vi bland annat på att testa och laborera med dygnetrunt-kundtjänst, snabbare leveranser och att kunna erbjuda produkter direkt från Kina som vi ser en stor efterfrågan på, säger företagets vd Dinesh Nayar.

Det handlar alltså i princip om en kopia av shoppingappen Wish. Fyndiq meddelar att man just nu testar tjänsten och att man driver det i en egen app är för att “under testet hålla isär våra olika erbjudanden”.

- I och med att vi nu befinner oss i ett väldigt tidigt skede av vårt test har vi ingen mer information att ge men återkommer gärna längre fram under året, säger Dinesh Nayar.

Annons

"Bara betala för frakten"

I samband med utrullningen av Fyndiq Superbilligt så kommer den tidigare tjänsten, som man når på Fyndiq.se, att kallas Fyndiq Snabbt. Ett namn som förstås ska visa på att de svenska e-handlarnas produkter kommer fram fortare än de ifrån Kina. Produkterna på Fyndiq Suberbilligt ska samtidigt vara "nästintill gratis":

- Det är precis lika tryggt och pålitligt som på Fyndiq.se, samma personer bakom kulisserna, samma idé om att du förtjänar ännu billigare fyndshopping. Ibland är produkterna så billiga att de är nästintill gratis - ibland behöver du bara betala för frakten! Uh-mazing, beskriver Fyndiq den nya appen.

Annons