Gekås laddar för hemleveranser – bygger ut med 3000 kvadrat

Men står hårdnackat fast vid det negativa e-handelsbeslutet.

Hemleverans utan e-handel. Det går tydligen alldeles utmärkt även år 2018, i alla fall enligt Gekås i Ullared som nu lanserar precis det konceptet, enligt tidningen Market.

- I början av 2019 kommer vi att köra hem trädgårdsmöbler till kunder över hela landet. Lagret kommer med stor sannolikhet inte att placeras i Ullared, men vi vill kunna visa upp en del av produkterna i vårt varuhus, säger vd Boris Lennerhov till Market.

Annons

För att möjliggöra satsningen kommer den befintliga butiksytan även att byggas ut med tre tusen kvadratmeter, som ett komplement till de nuvarande 35 000.

Ska omsätta 30 miljoner första året

Totalt väntas trädgårdssatsningen omsätta runt 30 miljoner redan under det första året och på den tillbyggda avdelningen ska man även inrymma en större leksaksavdelning, samt en utbyggd hem- och fritidssektion.

- Det är de avdelningar som går bäst hos oss. Nu ger vi det mer plats. Plus att vi planerar att arrangera en större julmarknad i varuhuset, säger Boris Lennerhov. 

Fortsatt nej till e-handel

Trots beskedet om hemleveranserbjudandet, så ska Gekås ha fortsatt att neka till att en e-handelslösning skulle kunna komma att bli aktuell för företaget. Ehandel.se har sökt Gekås för att fråga hur de kommande hemleveranserna därmed ska kunna beställas av kunderna.

LÄS ÄVEN: Trots trenden: Gekås vägrar börja med e-handel

Annons