Gents når 70 miljoner – nu tar han över VD-rollen

Ökade med 25 procent.

I början av året tog Euroflorists tidigare vd Laszlo Varga plats i Gents styrelse, och uppenbarligen har han gjort ett bra jobb hittills. Nu meddelar nämligen e-handelsföretaget att Varga även tar över rollen som vd för bolaget.

LÄS ÄVEN: E-handelsstjärna till styrelsen för Gents - satsar internationellt

Annons
Annons

- Det är med stor entusiasm som jag tar över rollen att leda ett företag med så mycket kompetens och drivkraft, säger Laszlo Varga. Jag ser fram emot att arbeta tillsammans med Gents medarbetare, styrelse och kunder för att fortsätta utveckla och växa företaget, säger Laszlo varga i en kommentar.

"Ett kvitto på att arbetet har lönat sig"

I samband med vd-bytet, som formellt äger rum den 5 augusti, berättar Gents även att det senaste året har inneburit en stark tillväxt i företaget. Tillväxten för verksamhetsåret som tog slut den siste juni beräknas landa på 25 procent, vilket skulle innebära en omsättning för koncernen på 70 miljoner kronor. 

Samtidigt avslöjas det att tillväxten är ännu starkare online, där ökningen under samma period kom upp i 39 procent. Gents e-handel omsatte under det gångna året 53 miljoner kronor.

- Nu får vi ett kvitto på att vårt arbete under året har lönat sig med en omsättningsökning som ligger klart över branschindex. Tillväxten beror på att vi verkligen har fokuserat på att lösa våra kunders problem med relevanta produkter och en målgruppsanpassad kommunikation, säger Jenny Rydhström, ägare och vd.

Tillför internationell kompetens

Som tidigare meddelats är tanken att Laszlo Vargas erfarenheter ska komma väl till pass i Gents kommande internationella satsning.

- För detta behöver vi tillföra internationell kompetens och Laszlo Varga har den erfarenhet som vi är i behov av, säger Gents styrelseordförande Kristina Jarring Lilja.

Jenny Rydhström kommer att vara kvar i bolaget även efter att Laszlo Varga tagit över vd-rollen. Hon kommer framöver att ansvara för sortiment och marknadsföring.

FÖRTYDLIGANDE: Det stod tidigare i artikeln att Gents samlade omsättning kom upp i 50 miljoner kronor. Rätt är att e-handeln nådde 53 miljoner och att koncernen i sin helhet omsatte 70 miljoner kronor.

Annons
Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!