Glossybox grundare lämnar efter 5 år: ”Jag är en byggare”

En av Glossybox två VD:ar lämnar nu företaget.

De senaste två åren har Henric Persson delat VD-uppdraget på Glossybox med Victoria Senkpiel. Framöver får hon dock ta han om det uppdraget själv eftersom Henric Persson meddelat att han lämnar företaget.

Henric Persson är en av tre personer som grundade Glossybox i Norden för fem år sedan.

Annons

– Mina fem år på Glossybox har varit en oförglömlig era. De bästa åren i mitt liv, där jag också har lärt känna mig själv ordentligt. Det jag har kommit fram till är min passion är att bygga upp företag och det jag brinner för är att i framtiden få fortsätta leda ett online-konsumentbolag i tillväxtfas. Jag är en byggare, och känner mig taggad och redo nu för nya utmaningar, säger han i ett pressmeddelande.

En vän för livet

Nu ska Victoria Senkpiel få sällskap av en vice VD som ska arbeta med försäljning och det dagliga arbetet på företaget. I nuläget når Glossybox 50 000 prenumeranter i månaden bara i Sverige.

– Det är jättetråkigt för oss att Henric slutar. Han har sedan start varit en integral del av företaget. Förutom hans utpräglade detaljtänk och hans stora kunskap inom digital marknadsföring – så sitter han på en fantastisk kunskap om bolaget då Henric varit med och byggt upp vårt operativa ekosystem, säger hon, och beskriver det som att hon har fått “en vän för livet” i Henric Persson.

Henric Persson lämnade sin tjänst den 13 januari i år. 

Annons