Godisbutik på nätet smaskar vidare med lager på Åland

Nytt lager på Åland ska serva Finland med godsaker.

Nyligen kunde vi berätta om den nätbaserade lösgodisbutiken Maxgodis, som hade gått från 4 till 12 miljoner på ett enda år. Vi kunde redan då också berätta att företaget bakom e-handeln, norska Net Trading Group NTG AB, inom kort skulle lansera en e-handel i Finland. Detta har nu skett.

“Kommer att tas emot väl”

Bakom den finska butiken står formellt sett dotterbolaget Net Trading Group Åland AB och företaget kommer nu också att få lager, logistik och kontor som utgår från Åland.

Annons

- Det är en spännande lansering och vi är mycket övertygade om att vårt erbjudande kommer att tas emot väl på den finska marknaden. Vi har ett brett och attraktivt sortiment till konkurrenskraftiga priser, framförallt inom dryck, där vårt erbjudande är prisledande i Finland, säger landschefen Matias Toukonen i ett pressmeddelande.

 Också Koncernens VD Morten Hansson är nu mycket nöjd hur intåget i Finland förberetts.

- Vi är väldigt nöjda med det jobb som matias har gjort - och inte minst att detta projekt har genomförts kostnadseffektivt och på väldigt kort tid. Detta visar på att vi har ett starkt koncept och organisationen som gör att vi på kort tid och med små resurser kan expandera till nya marknader. Vi har stora förhoppningar på den finska marknaden och värderar potentialen i Finland till lika stor som i Norge, säger han.

Lag gör att kunderna slipper tullen

Maxgodis, som alltså kommer från Norge, har en affärsidé som bygger på den förhöjda moms- och tullfria gränsen för köp från utlandet till Norge, som infördes i januari 2015. Den innebär att varor för under 350 norska kronor, kan importeras utan tullavgifter. Det gör att NTG kan erbjuda den norska marknaden produkter till ett billigt pris.

På Åland finns, enligt Maxgodis, en liknande lagstiftning som i Norge, vilket gör att företaget därifrån kan erbjuda sina produkter även till den finska marknaden.

Annons