Google går omnikanal med fysisk butik på Manhattan

Sökjätten utmanar Apple med egna produkter och egna butiker.

Det är förmodligen inte helt korrekt att kalla Google för en e-handlare men de driver faktiskt en nätbutik. Vad som tidigare kallades Play Store heter idag Google Store och erbjuder ett utbud av fysiska varor som du kan få hemskickade.

Google Store finns även i Sverige där du kan köpa sökjättens olika streamingenheter under varumärket Chromecast.

Annons

Tidigare i veckan tog Google ett stort kliv mot att utmana Apple på hårdvarumarknaden. Från att tidigare ha samarbetat med olika stora företag som Samsung, LG och Huawei så har man nu börjat tillverka och designa helt egna produkter under varumärket Pixel.

Designade från grunden av Google

Made by Google heter initiativet i stort och produkterna pryds med Googles välkända "G". Sökjätten fasar därmed ut det tidigare Nexus-programmet till förmån för helt egna produkter som designas internt hos Google, istället för i samarbete med andra företag. De lanserade även en utmanare till Amazons smarta högtalare, kallad Google Home, samt VR-glasögon, en WiFi-router och nya mediaspelare.

I samband med detta initiativ meddelar företaget nu att man kommer att öppna en Made by Google-butik på Manhattan. Portarna slås upp den 20 oktober, samma dag som Emeet Stockholm, och kommer att erbjuda konsumenter möjligheten att komma in och klämma och känna på de nya Google-produkterna. Med största sannolikhet är det Googles nya Pixel-telefoner som kommer att stå i rampljuset.

Konceptet ska vara en popup-butik även om tidsperioden den ska vara uppe är oklar. Exakt hur butiken kommer att se ut vet vi inte eller hur ihopkopplad till deras e-handel den kommer att vara. Google har tidigare experimenterat med fysiska butiker kring sina glasögon Google Glass, men denna ny hårdvarusatsning känns mycket större och vi skulle inte bli förvånade om fler popup-butiker tillkännages inom kort.

Annons