Google hoppas leverera med drönare år 2017

Sökjätten spänner bågen och säger att drönarleveranser kan vara en verklighet inom en snar framtid.

Under förra året berättade Google om sina planer på drönarleveranser. Sökjätten har jobbat med vad man kallar Project Wing sedan 2011, men eftersom reglerna för att få flyga drönare hemma i USA är aningen restriktiva, har man istället utfört flera testflygningar i Australien.

Man har under tiden fört samtal med den amerikanska luftfartsmyndigheten, Federal Aviation Administration, FAA, om möjligheter att få testa de obemannade flygfarkosterna i större utsträckning.

Annons
Annons

Och man verkar ha fått ett visst positivt gensvar för enligt BBC hoppas Google på att kunna leverera med drönare senast 2017.

Nytt regelverk måste till

Projektledaren för Googles Project Wing, David Vos, höll tidigare i veckan ett tal vid Air Trafic Controll Associations årliga konferens i Washington och berättade då om planerna. Han gav dock inga specifika detaljer om vilken typ av drönare man planerar att använda sig av, eller vilken typ av leveranser det rör sig om.

FAA:s regelverk tillåter just nu inte användning av kommersiella drönare om de inte är inom synhåll för operatören och för att Google, eller andra med dem, ska kunna leverera med drönare krävs det att den amerikanska luftfartsmyndigheten lättar på reglerna. Något som många hoppas ska kunna ske under nästa år eller senast 2017.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!