Google leker tomte – skickar surfplattor på julafton

De flesta svenska nätbutiker har nu gett upp hoppet om att leverera innan jul. I USA är dock loppet inte över. De som bor i de snabba leveransernas mecka, San Francisco, kommer att kunna shoppa mycket nära inpå julklappsutdelningen, som i USA sker den 25:e.

Sökjätten Google, som är en av de som tillhandahåller blixtsnabba leveranser via sin tjänst Google Shopping Express, meddelar att det fram till lunch den 24:e går bra att beställa för leverans samma dag.

Men inte bara det, Google som själv säljer diverse olika produkter som surfplattor, mobiltelefoner och liknande, har bestämt sig för att de vill vara med på ett hörn. Det är ju faktiskt deras frakttjänst men som primärt används av andra handlare för att få ut sina varor snabbt.

Annons

Google kommer bland annat att erbjuda sina Nexus-surfplattor och den populära videoströmsmojängen Chromecast för leverans inom bara någon timme i San Francisco Bay Area.

På juldagen gäller presentkort

När USA firar jul, den 25:e december, står dock Google Shopping Express stilla, men återupptas dagen efter.

Nätjätten Amazon har även de expressleveranser den 24:e december för Prime-medlemmar i vissa storstadsområden. Den 25:e är det dock kört även hos Amazon som då rekommenderar amerikanarna att köpa presentkort, som skickas ut via e-post.

Googles snabba leveranser på julafton är "gratis" när du är medlem i Shopping Express medan Amazons Prime-medlemmar får betala 3,99 dollar per vara.

 

Källa: Press (1, 2)

Annons
Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!