Google levererar snabbt i kampen mot Amazon

Mäktiga Google ger sig in i kampen om snabba leveranser. Det har länge spekulerats i att sökmotorjätten varit ute efter ett sätt att attackera Amazons Prime-tjänst som drastiskt minskat produktsök via Google. Nu har man testlanserat en ny tjänst som ska ge Amazon en kamp.

Google har under ett drygt år jobbat på att ta fram en lösning för en ny snabb frakttjänst. I slutet av förra året ryktades det om att företaget låg i samtal med flera stora butikskedjor och logistikbolag i USA.

Spekulationerna då var att Google var ute efter att attackera Amazons Prime-tjänst som blivit så pass populär att produktsök via Google minskat drastiskt.

Annons

Nu verkar det som att Google är på väg att ta upp kampen med bland annat eBay, US Postal Service, Walmart, Instacart och Shutl när det gäller snabba leveranser.

Leverans samma dag?

Precis som många av sina konkurrenter kommer Google först att testa sin tjänst i San Francisco, men Google kommer inte själva hålla något lager med produkter. Man kommer helt enkelt att fungera som en länk mellan återförsäljare och distributörer, ungefär på samma sätt som de två tjänsterna Instacart och Shutl. Det ska enligt rykten röra sig om leverans samma dag men Google har valt att inte kommentera.

Tjänsten är fortfarande under utveckling och är för tillfället endast öppen för Google-anställda och deras vänner, men att tjänsten snart rullas ut på allvar är nog ingen omöjlighet. Google har som sagt fått rejält med konkurrens av Amazon när det gäller produktsök.

En tjänst som denna skulle nog kunna locka tillbaka många köpare till att återigen använda Google som förstaalternativ när det gäller att hitta vad de är ute efter på nätet.

Klart är i alla fall att det just nu händer mycket inom logistikindustrin i takt med att e-handeln ökar samtidigt som tekniken tillåter bättre utvecklade tjänster. Ett intressant inlägg i ämnet som är skrivet av vår bloggare Sïmon Saneback kan ni läsa här.

Källa: The Verge

Annons