Google planerar att öppna fysiska butiker

Google går i Apples och Microsofts fotspår och öppnar egna butiker. Redan innan julhandeln drar igång planerar sökjätten att ha öppnat sin första flaggskeppsbutik i USA.

I höstas blev det möjligt att köpa Googles mobiltelefon, Nexus 4, i deras Googles Play-butik. De hade dock svårt att få till en fungerande e-handel, högt tryck på produkterna och ett dåligt butikssystem ansågs vara några av orsakerna.

Nu ska det fungera bättre och man verkar vara redo att ta nästa steg. Google har enligt rykten långt gångna planer på att öppna fysiska butiker. Det rapporterar sajten 9to5google.com som ska ha fått uppgifterna från en ”extremt pålitlig källa”.

Annons

Googles förhoppningar är att man ska kunna öppna ett okänt antal butiker i amerikanska storstäder redan före julhandeln tar sin början. Med sina nya butiker hoppas sökmotorjätten kunna visa upp och stärka sitt varumärke. De skulle också ge kunderna en chans att direkt i butik få testa deras Nexus- och Chrome baserade produkter som mobiltelefoner, surfplattor och datorer.

Visa kommande produkter

Google har sedan tidigare inte någon större erfarenhet av butiksförsäljning. Men man har haft så kallade ”shop-in-shops” hos hundratals amerikanska Best Buy och hos 50-talet PC World/Dixon i Storbritannien. I ett samarbete med Virgin har man även haft små minibutiker på flygplatser.

Genom att ha fysiska butiker får Google också möjligheten att visa upp produkter som man har på gång. För ett företag som Google, som ofta ligger i framkanten när det gäller utveckling av nya produkter, sägs det vara en stor fördel.

Nya tekniker som är så pass annorlunda mot vad som finns på marknaden kan kunden behöva se och uppleva för att bli övertygad om, något Apples vd Tim Cook håller med om. Han har i ett uttalande sagt att iPads stora succé till mångt och mycket beror på att kunden kunnat uppleva produkten i deras fysiska butiker.

Källa: 9to5Google

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!