Google ryktas ge sig in i begagnathandeln

Vi har den senaste tiden rapporterat om flera nya loppis-appar ifrån olika företag. De vill skaka om marknaden för vintage och begagnat gods där jättar som Blocket och Craigslist regerar. Nu ryktas det att självaste Google funderar på att ge sig in i matchen om dina prylar.

Google sägs nämligen jobba på en ny funktion i sitt sociala nätverk Google+. Den nya funktionen kallas Google Mine och låter dig dela fysiska ägodelar i det sociala nätverket.

Det ska även finnas en Android-applikation för Google Mine, men bara i Googles interna app-katalog.

Annons

Google Mine är dock inte en ren loppis-app utan verkar ämna att hålla koll på vilka prylar du faktiskt äger, eller inte äger längre. Användare ska nämligen kunna markera sina ägodelar som "lånade", "gavs bort", "tillbakalämnad", "förlorad" eller "hade den tidigare".

En katalog för dina prylar

Det är alltså ett sätt att katalogisera dina prylar. Men en del av Google Mine sägs även vara att lägga upp prylar till försäljning eller utlåning i Google+. Där dina kompisar sedan kan se och kommentera objektet. Man ska även kunna skicka förfrågningar om att få låna en kompis pryl.

I de läckta "dokumenten" skriver Google följande:

"Google Mine låter dig dela dina ägodelar med dina vänner och hålla dig uppdaterad med vad dina vänner delar. Det gör att du kan styra vilka av dina Google+-kretsar du delar ett objekt med. Det låter dig också betygsätta och granska artiklar, ladda upp foton av dem och dela uppdateringar på Google+ Stream där dina vänner får se och kommentera dem."

För Google, vars målsättning är att organisera världens information och göra den tillgänglig för alla, så låter Google Mine inte speciellt långsökt. Frågan är hur stor del e-handeln har i detta projekt. Det ryktas dock att det finns kopplingar till Googles shoppingportal Google Shopping, där användare skulle kunna slänga upp begagnade föremål.

 

Källa: Arstechnica

Annons

Annons