Google vill visa alla produkter som 3D-bilder

Google är på ett korståg in i e-handelns värld. De känner av en allt större konkurrens ifrån Amazon, gällande sökningar, och vill nu ha en del av e-handelskakan. Deras ledsagare är tjänsten Google Shopping som de promotar hårt i USA. Nu satsar de även på 3D-bilder i sin shoppingtjänst.

I ett första steg har de fokuserat på leksaker där de tror sig kunna lösa "klämma och känna"-problemet med hjälp av riktigt bra 3D-bilder. De nya bilderna som verkar vara gjorda av Google själva är skarpa och stilrena. Google har en hel sektion färdig på Google Shopping med leksaker som man kan rotera i 360-grader.


En leksak du nu kan rotera hos Google Shopping

Annons
Annons

Google uppmanar e-handlare att ansöka om att få deras produkter att visas i tre dimensioner hos Google Shopping. Det handlar dock inte om att en butik står bakom en bild utan det är mer som hos t.ex. Prisjakt och att flera e-handlare sedan säljer produkten. Googles tjänst är en shoppingportal och de vill uppenbarligen göra den konkurrenskraftig med dessa nya 3D-bilder.

En intressant utveckling som visar att Google verkligen vill ta tillbaka nätkonsumenternas sökningar ifrån Amazon. Frågan är om Google orkar indexera alla världens produkter med dessa knivskarpa 3D-bilder. De har dock gett sig på liknande monumentala uppdrag innan då de bestämde sig för att skanna in hela världens böcker.

Vi gissar att dessa 3D-bilder i dagsläget endast är ett test för att se hur populära de är under julhandeln. De skriver dock att fler produkttyper kommer att få dessa bilder inom kort.

 

Källa: Google Blog

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!