Googles stora plan: Bildsöken ska bli en e-handel

Resultatsidan med bilder blir allt mer "köpbar".

Under förra året kunde vi berätta om hur Google var på väg att lägga in Google Shopping, deras e-handelstjänst, direkt i bildsöken. Det var inget jättestort steg eftersom sökföretaget redan infört funktionen i den mobila versionen av sökresultatsidan.

LÄS ÄVEN: Sökjätten lägger in Google Shopping direkt i bildsöken

Annons

Google planerar dock att utöka e-handelsfunktionerna som finns i bildsöken. Just nu testas en funktion där e-handlare ska kunna sälja flera produkter samtidigt i en bild, som användaren får upp.

- Med det här nya formatet kan du markera flera produkter som är tillgängliga för försäljning, inom din sponsrade annons, bland resultaten i Googles bildsök. Vi testar för närvarande detta på en liten andel av söktrafiken, med utvalda återförsäljare, och det visas på breda sökfrågor som “home office ideas”, “shower tile designs”, och “abstract art”, skriver sökjätten.

Företaget tar upp ett exempel på en sökning efter “home offices” där användaren kan se prisinformation direkt i bilden, på olika produkter som går att köpa. Det hela påminner om Instagrams prislappar på bilderna.

- Användaren kan se objekten som är ute till försäljning på bilden - tillsammans med priser, varumärke och mer. Vi kommer att fortsätta att rulla ut denna funktion till fler kategorier och för fler återförsäljare under de närmaste månaderna, skriver Google.

Sökjätten meddelar även att de kommer att rulla ut sitt annonsformat Showcase Shopping ads i bildsöken. Det är ett format som visar en kollektion av produkter som går att köpa.

Det är uppenbart att Google vill göra sin bildsöksfunktion så köpbar det bara går, med tajta kopplingar till de nätbutiker som annonserar hos sökjätten.

- Konsumenter gör inte bara sina sökningar på Google.com. Vi har sett att 50 procent av e-handelskonumenterna säger att produktbilder inspirerade dem till att handla, och i allt högre grad vänder de sig till Googles bildsök. Därför investerar vi i e-handelslösningar på fler av våra tjänster, så som Google Images.

Annons
Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!