Grand Frank crowdfundade ihop 300 000 på ett dygn

Totalt har företaget dragit in 3,5 miljoner via Kickstarter.

35 000 dollar, eller motsvarande knappt 300 000 kronor. Så mycket fick det svenska e-handelsföretaget Grand Frank in av köpsugna kunder när de lanserade en "intelligent tröja" på den amerikanska crowdfundingplattformen Kickstarter. Alla pengarna kom dessutom in inom loppet av ett dygn, vilket innebar att företaget redan efter 23 timmar hade nått sitt mål för kampanjen.

Totalt har dock företaget skrapat ihop över 3,5 miljoner kronor för de produkter de lanserat på plattformen den senaste tiden. Däribland finns en mockajacka, som också den väckt stort intresse.

Annons

LÄS ÄVEN: Instagramproffset GrandFrank går mot 40 miljoner i år

Anpassar sig efter kroppstemperaturen

De smarta tröjorna är designade av Grand Franks team i Stockholm och ska nu tillverkas i klädmärkesmeckat Parma, i norra Italien. Poängen med tröjan är att bäraren ska kunna känna sig bekväm oavsett väderlek. Materialet Coolmax med merinoull sägs nämligen anpassa sig efter kroppstemperaturen på tröjans bärare.

- Vi är trötta på att aldrig vara bekväma med värmen när vi bär tröja. Det är alltid för varmt eller för kallt och vi har jobbat länge på att lösa problemet. Vi ville skapa en kollektion av dressade tröjor som innehåller samma teknologi som funktionskläder, men som kan användas vid formella tillfällen, säger Erik Bergström, grundare och vd på Grand Frank, i ett pressmeddelande.

"Nu har vi ett social proof"

Företaget är nu lättade över att de nått målet så snart efter lanseringen på Kickstarter.

- Vi nådde vårt mål inom ett dygn vid vår förra Kickstarter-kampanj också, men man vet aldrig med en helt ny produkt som inte finns på marknaden. Nu har vi ett social proof på att det finns ett behov för tröjan så nu det är bara att jobba på för att nå ut till så många som möjligt, avslutar Erik Bergström.

Den intelligenta tröjan kostar 79 dollar för den som förbeställer den via Kickstarter, där den finns fram till den 15 december. Det motsvarar cirka 660 svenska kronor.

Annons