Grand Parfymeri klarar inte sina skulder – rekonstruktion inledd

Flera bolag i kö för att få betalt.

Företaget Grand Parfymeri, som bland annat driver e-handeln Grandparfymeri.se, har försatts i rekonstruktion av Göteborgs Tingsrätt. Anledningen är att företaget har dragit på sig skulder som det nu har fått svårigheter med att betala.

Tingsrätten hoppfull

Beslutet om rekonstruktion togs tidigare den här veckan.

Annons

- Det kan antas att gäldenären inte kan betala sina förfallna skulder. Det finns skälig anledning att anta att syftet med företagsrekonstruktionen kan uppnås, skriver Göteborgs Tingsrätt i ett protokoll.

Enligt handlingar till Bolagsverket krävs Grand Parfymeri på flera hundra tusen kronor i obetalda skulder, och det är flera bolag som väntar på att få sina pengar. Den senaste anmärkningen kom in så sent som i förra veckan och ligger på över 200 000 kronor. Just det bolaget verkar bland annat vara verksamt inom grossistbranschen.

Backade 12 procent förra året

Grand Parfymeri grundades 1989 och har i dagsläget 24 anställda. Omsättningen för 2017 kom upp i knappt 61,5 miljoner kronor, vilket var 12 procent mindre än året innan. Dock ökade bolagets resultat under samma period. Utöver sin e-handel har företaget tre fysiska butiker i Göteborgstrakten.

Rekonstruktören Peter Björnram säger till Ehandel.se att både han och Grand Parfymeri har gott hopp om att rekonstruktionen ska lyckas. Björnram menar att bolaget redan har gjort stora ansträngningar - som besparingar på personalsidan - för att få ordning på sin finansiella situation, men att det inte har räckt hela vägen fram. 

Exakt hur finanserna ska komma på rätt köl igen återstår att se, men en plan för hur arbetet går vidare ska presenteras i Göteborgs tingsrätt den 1 april. 

- Med största sannolikhet kommer man att behöva begära eftergifter, det vill säga att alla fordringsägare inte kan räkna med att få fullt betalt, säger Peter Björnram till Ehandel.se. 

Annons