Grillförbud gav ”jätteuppsving” för självvärmande rätter

Överlevnadsbutikens försäljning ökade med 124 procent.

Att det är förbjudet att grilla och elda för tillfället, har förhoppningsvis inte undgått någon. Men hur gör de som ändå vill bege sig ut i vildmarken och samtidigt vill kunna äta längs vägen? 

Blir alternativ till campingkök

En lösning är att köpa med sig så kallade självvärmande rätter och hos Överlevnadsbutiken, där man säljer bland annat just sådana produkter, har man märkt att det är precis det som många gör.

Annons
Annons

- I och med eldningsförbudet i hela Sverige, så kan de som är ute och paddlar, vandrar och så vidare, inte använda campingkök. Därför har vi sett ett jätteuppsving för självvärmande rätter den senaste månaden, skriver Fredrik Qvarnström på Överlevnadsbutiken till Ehandel.se.

- Rätterna består av en softcan (som en konservburk, fast mjuk. Eller som en påse frystorkad mat, men inte torkad utan färdig att äta), och en engångsvärmepåse som som man stoppar sin softcan i. Värmepåsen innehåller ett pulver (brukar vara kalciumhydroxid eller magnesium/järn/kisel/salt) som blir 70-80 grader varmt när man häller på en halv deciliter vatten, fortsätter han.

Hade sålt mer med större lager

Överlevnadsbutikens försäljningsökning av självvärmande rätter har nu ökat med 124 procent.

- De produkterna sålde ganska bra förra sommaren också, men för juli 2018, med några dagar kvar, är antalet sålda rätter mer än dubbelt så stort som under juli 2017. Och vi hade nog kunnat sälja ännu mer om vi hade haft ett större lager, avslutar Fredrik Qvarnström.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!