Grundaren: Middagsfrid behöver en stabil ägare

Köpesumman fortsatt hemlig.

Igår eftermiddag kom nyheten att Axfood köper upp Middagsfrid. Efter förvärvet av Mat.se i vintras, inkluderas nu alltså ännu ett nätmatsföretag i koncernen.

"Behöver en större och mer stabil ägare" 

Och inte vilket företag som helst. När Kicki Theander och hennes nu framlidne make grundade Middagsfrid 2007, var de först i världen med konceptet att leverera både mat och recept till dörren.

Annons

Sedan dess har flertalet konkurrenter tillkommit och Kicki Theander menar nu att försäljningen av Middagsfrid är nödvändig.

- Jag säljer bolaget för att bolaget behöver en större och mer stabil ägare, skriver hon till Ehandel.se.

Grundaren: Köpesumman inte 20 miljoner

En sak kring köpet är dock fortfarande hemlig: Köpesumman.

- Jag vill inte kommentera köpeskillingen. Köparen önskar att detta ska vara inofficiellt, så det är inte min sak att uttala mig om det, skriver Middagsfrids grundare Kicki Theander till Ehandel.se 

Tekniksajten Breakit publicerade igår eftermiddag uppgifter om att förvärvet ska ha kostat Axfood endast 20 miljoner kronor, samt att orsaken till detta ska ha varit att “både försäljningsutvecklingen och resultatet varit svagt de senaste åren”.

"Vi känner oss trygga i den uppgiften"

Den uppgiften förnekas dock av Kicki Theander. Enligt Stefan Lundell, medgrundare och innehållschef på Breakit, som igår eftermiddag publicerade uppgifterna, försäkrar dock att tidningen är säkra på sin sak.

- Vi känner oss trygga i den uppgiften annars skulle vi inte publicera den, skriver han i ett mejl under gårdagen.

Ehandel.se har även sökt Axfood för en kommentar om köpesumman.

Annons

Annons