Grundaren återvänder som VD till sin globala e-handel

Ska lyfta butiken med datadriven försäljning.

Grundaren av skobutiken och den globala e-handeln Savannahs tar nu över som vd. Savannah Blom drog igång butiken när hon var 20 år (2008) och har sedan dess utbildat sig till jurist och förkovrat sig hos Kinnevik, H&M och svenska handelskammaren i Kina.

Detta samtidigt som hon hjälpt till att driva familjeföretaget. Nu är hon dock redo att ta över sin skapelse på heltid och återvänder alltså som vd. Delägaren Martin Alsén får därmed kliva ner från vd-posten.

Annons

- Vi är övertygade om att Savannah Blom med sitt kommersiella driv, sitt internationella perspektiv och sin kompetens inom datadriven försäljning kommer att stärka Savannahs utveckling och framtida tillväxt, säger Martin Alsén, f.d. vd och delägare.

Omsatte 28 miljoner

Hos H&M, där Savannah Blom senast var stationerad, specialiserade hon sig inom datadriven digital försäljning. Detta är något som nu ska komma väl till pass när hon arbetar med skoföretaget.

- Jag ser fram emot att fortsätta utveckla vår fysiska och digitala affär, arbeta strategiskt, datadrivet och kreativt med allt från inköp till marknadsföring och försäljning. Nu gasar vi på under 2019 och sedan i många år framöver, säger Savannah Blom.

Under det senaste året har företaget gjort flera nyrekryteringar och även bytt e-handelsplattform och optimerat sin logistikkedja. Savannahs består idag av en butik på Birger Jarlsgatan i Stockholm och en global e-handel som levererar varor till över 90 länder. Företaget omsatte 28 miljoner kronor år 2017.

Annons