Search
Close this search box.
ANNONS

Grundaren lämnar över VD-stolen på Bagaren & Kocken

Grundaren lämnar över VD-stolen på Bagaren & Kocken
Robert Henricson, Ny VD
Picture of Julius Gunnilstam

Julius Gunnilstam

Dela artikeln:

"Det har varit 12 intensiva, roliga och ibland tuffa år".

ANNONS

Nätbutiken Bagaren och Kocken får en ny ledare. Detta meddelar ägarbolaget Egmont nu på morgonen. Grundaren och nuvarande vd Ulf Kihlberg har valt att lämna sin roll. Ulf kommer dock att stanna kvar i bolaget i en rådgivande roll.

- Jag är stolt över att tagit Bagaren och Kocken till dagens position. Det har varit 12 intensiva, roliga och ibland tuffa år. Nu är det dags för en ny person att ta över stafettpinnen och leda bolaget in i nästa fas av stark tillväxt, säger Ulf Kihlberg.

"Bli marknadsledare i Norden"

Den som tar över rodret på e-handelsskeppet är Robert Henricson som närmast kommer från en tjänst som vice vd på Brandexperten. Han har även haft ledande försäljningsroller på bland annat NetOnNet och TeliaSonera.

- Robert Henricson är rätt person med rätt inställning för att lyfta Bagaren och Kocken till att bli marknadsledare i Norden. Vi vill att bolaget ska vara både gediget och snabbväxande. Med sin erfarenhet från både små och stora bolag tror jag att Robert kan hitta den balansen på ett bra sätt, säger Cato Broberg, styrelseordförande i Bagaren och Kocken.

Robert Henricson tillträder sin nya tjänst den 1 november och han ska vara mycket laddad inför uppdraget.

- Jag ser fram emot att arbeta tillsammans med det fantastiska teamet och fortsätta att utveckla Bagaren och Kockens starka varumärke. Vi ska hålla hög kvalitet och bli ännu bättre på att möta våra kunders förväntningar, säger Robert Henricson.