H&M-konkurrentens nya tjänst: Leverans efter fem timmar

Kostnadsfritt för premiumkunder.

De senaste åren har de traditionella kedjorna satsat stort på olika Click&Collect-koncept, det vill säga att man låter kunderna beställa sin vara på nätet för att sedan hämta upp den i någon av kedjans fysiska butiker. Upplägget är förstås praktiskt för retailers, som kan använda sina egna butiker som både e-handelslager och upphämtningsställe. Dessutom brukar modellen beskrivas som tidssparande och smidig för konsumenterna.

Beställ före 12 och hämta efter 17

Faktum är att Click&Collect verkar ha blivit så populärt att modellen även attraherar företag som inte har ett butiksnät att använda sig av. Det är åtmintone den brittiska modeaktören Asos senaste satsning ett tecken på. 

Annons

LÄS ÄVEN: Asos tar klivet in i Sverige - lanserar svensk sajt

Asos brukar ses som en renodlad e-handlare men företaget jobbar även i viss utsträckning med tillfälliga popup-butiker, åtminstone på sin hemmamarknad Storbritannien. Där har Asos nu lanserat Click&Collect-tjänsten "Asos Instant - On Campus".

För alla som bor i närheten

Enkelt förklarat har Asos öppnat en popup-butik vid Leeds University. Kunder som handlar på Asos före klockan 12.00 kan hämta upp sin vara i den tillfälliga butiken efter klockan 17.00 samma dag. Tjänsten är inte bara till för studenter, utan alla som bor i närheten av Leeds University ska få upp leveransmodellen som alternativ i Asos checkout.

Enligt nyhetssajten Tamebay inkluderar upplägget inte bara Asos e-handel och företagets butik, utan även två logistikföretag. Servicen är gratis för kunder som är medlemmar i Asos Premier, något som kostar knappt tio 10 pund om året. Premier-medlemskap ger annars kunderna rätt till leverans dagen efter, utan att man måste beställa för ett visst belopp.

LÄS ÄVEN: Asos börjar leverera dagen efter i Sverige - för 225 kronor per år

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!