H&M på väg att lansera nätbutik i Schweiz

Den svenska klädjätten har inte själv bekräftat uppgifterna men enligt flera källor väntas lanseringen ske inom en vecka.

H&M har under våren fortsatt sin online-satsning runt om i Europa, samtidigt har man flaggat för att det till hösten är dags för Schweiz. Nu ser det ut som att en lansering kan ske inom de närmaste dagarna.

H&M har inte själva gått ut officiellt med uppgifterna men enligt den schweiziska sajten 20 Minuten har den svenska klädjätten basunerat ut nyheten i flera av sina fysiska butiker. Man konstaterar samtidigt att H&M är en av de sista stora modeaktörerna i Schweiz att ta steget ut på nätet.

Annons
Annons

Fysiska butiker en fördel

Att H&M inte gått online i Schweiz förrän nu kan enligt Reto Joller, e-handelsexpert på telecomföretaget Swisscom, delvis bero på att landets kunder är väldigt krävande. De efterfrågar i hög grad snabba leveranser, max två till tre dagar, och det är något som kan bli ett problem då H&M har sin distribution i Tyskland konstaterar Joller.

Det är fortfarande oklart om H&M kommer att integrera sina fysiska butiker i onlinekonceptet. Men om så är fallet får man en stor fördel jämfört med renodlade e-handlare som Zalando då butikerna kan fungera som upphämtningsställen, samt för återlämning av returer enligt Joller.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!