H&M ryktas vilja köpa nätmodejätten Zalando

Tror H&M är redo att buda.

Flera sajter har hakat på ett rykte som kommer ifrån tidningen Affärsvärldens skvallersida Börsgolvet. Enligt uppgiftslämnare till sidan så ska H&M vara intresserade av att lägga bud på e-handlaren Zalando.

H&M är fortfarande mer än dubbelt så stora som Zalando när det kommer till börsvärde, men vi vet att den svenska modejätten kämpar med omställningen till e-handel. Ett område där förstås Zalando, som renodlad e-handlare, har full koll.

Annons

- Det dröjer inte länge innan klädjätten jobbar sig upp i värdekedjan och lägger bud på Zalando. De är redan där och nosar. Det kan verka konstigt, med tanke på att affärsidéerna skiljer sig, men det är ett riktigt bra sätt att positionera sig inför en framtid som är osäker, säger uppgiftslämnaren.

Samarbete ett annat alternativ

Att en traditionell detaljhandlare köper ett e-handelsbolag för att hinna i kapp i utvecklingen, vore dock inte något nytt.

Enligt VA.se, som är en av de som skriver om ryktet, så frågar man sig även om Kinnevik, som äger en tredjedel av Zalando, är redo att släppa taget om den tyska e-handelsjätten. Ett tajt samarbete mellan bolagen skulle också kunna vara en möjlighet, tror tidningen.

LÄS ÄVEN: Efter rasismkritiken mot H&M - världsartist bryter samarbete

Annons