Hachettes författare vädjar direkt till Amazons styrelse

Författare anslutna till Hachette vill få ett slut på tvisten mellan bokförlaget och Amazon. Därför planerar man nu att skicka ett brev direkt till e-handelsjättens styrelsemedlemmar där man uppmanar dem att hitta en väg ut ur dödläget.

Amazons och bokförlaget Hachette ser inte ut att hitta en fungerande lösning på den tvist som har pågått under en längre tid. Något som gjort att författarna som är anslutna till landets fjärde största bokförlag hamnat i kläm.

Amazon gjorde, vad de ansåg vara, sitt bästa för att ta dem ur ekvationen genom att erbjuda författarna 100 procent av försäljningspriset av deras e-böcker tills dess att tvisten är över. Något som dock inte togs emot med öppna armar av alla inblandade.

Annons

The Authors Guild, en amerikansk intresseorganisation av och för publicerade författare, kallade tilltaget för en kortsiktig lösning som uppmuntrar författare att ta parti mot sina förlag, och som fortfarande gör att de sitter i kläm mellan de båda.

Ryktet står på spel

Authors United, en grupp med författare anslutna till Hachette, skrev kort efter det ett öppet brev där man uppmanade Amazon att avsluta tvisten med Hachette. Amazon i sin tur svarade med ett eget öppet brev där man försökte få läsare och författare att hjälpa dem avsluta fajten.

Man avslutar sedan brevet med att ge ut mailadressen till Hachettes vd, Michael Pietsch, så att läsare ska kunna dela med sig av sina klagomål till honom direkt. Inte heller det imponerade på författarna som nu varnar för att e-handelsjättens, och dess styrelsemedlemmars rykte står på spel.

Authors United, som består av drygt 1 100 författare och dess allierade, ska nämligen ha planer på att skicka ett brev till styrelsen. Där hävdar man att Amazons behandling av det litterära samfundet gör att företaget hamnar i dålig dager, precis som dess styrelsemedlemmar.

Man uppmanar dem samtidigt att se till att hitta en väg ut ur dödläget och segdragna tvisten. Om detta kommer att ha någon effekt återstår att se.

 

Källa: Reuters

Annons

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!