Hagströmer och Inet fyller på i styrelserummet

Datorhandlaren fortsätter att prestera och nu vässar Inet styrelsen för att skruva upp tempot ytterligare.

Det har nu gått över ett år sedan Inet fick en ny huvudägare i investeringsbolaget Creades, och det har gått ganska hyfsat så här långt. Förra året var tillväxten 16 procent och i augusti 2016 var tillväxten hela 26 procent jämfört med samma månad förra året.

Delvis tack vare en lyckad nylansering av Inets webbshop och e-handeln står nu för närmare 60 procent av omsättningen. För att skruva upp tempot ytterligare tar Creades och Jonas Hagströmer nu in nytt blod till styrelsebordet i form av Per Sigvardsson, tidigare ordförande och Nordisk COO på Elkjøp/Elgiganten, och Henrik Källén, tillförordnad VD på Avanza.

Annons

– Under det dryga året som vi arbetat med Inet har vi lärt känna verksamheten och tagit reda på vad som behövs för att kunna ta nya stora kliv i Sverige. Det är orsaken till att vi tar in nya nyckelkompetenser, säger Jonas Hagströmer, som blir styrelseordförande för Inet.

"Är fortfarande ganska okänt"

Hagströmer påpekar att Inet hittills främst satsat på att skapa Sveriges bästa kundupplevelse och att tiden nu är mogen för att ta nästa steg.

– Vi ser att Inet fortfarande är ganska okänt i delar av Sverige, genom att öka kännedomen kan vi växa mer. Helt klart siktar vi på att bli en av de största aktörerna på marknaden, säger Jonas Hagströmer.

Och här kommer Per Sigvardssons och Henrik Källéns erfarenhet att komma väl till pass, menar Hagströmer.

– Per förstår branschen, han kan både retail och kanalstrategi och kommer att vara stort stöd i de många vägval vi har framför oss. Henrik har lång erfarenhet av snabbväxande konsumentföretag och vet hur man utvecklar kundrelationer där majoriteten av kontakten sker online.

Annons