Han ber kunderna om kapital – har fått över 130 bud

Pyret & Snäckan valde att testa ett annorlunda sätt för att samla ihop pengar till en ny plattform.

Efter ett och ett halvt års e-handel hade Pyret & Snäckan sålt barnvagnar för 10 miljoner kronor, något vi kunde berätta om i slutet av november förra året. Nu satsar det snabbväxande e-handelsföretaget vidare med en ny plattform och har valt ett lite annorlunda sätt för att få in kapital till projektet.

Lån på uppemot 50 000 kronor

Nämligen att be kunderna om hjälp. Företaget har nu gått ut med en låneförfrågan via sajten Toborrow, där företag och privatpersoner kan lägga upp projekt som andra kan låna ut pengar till.

Annons
Annons

Pyret & Snäckans projekt, som vänder sig till företagets kunder, har som mål att samla ihop en miljon kronor. I skrivande stund har 137 budgivare gått in med 29 procent av det efterfrågade beloppet.

- Det är otroligt roligt att så många som över 130 långivare redan efter tre dagar har erbjudit oss strax över 300 000 kronor, och att de tror på Pyret & Snäckan, säger grundaren och delägaren John Hadenius.

Långivarna har enligt John Hadenius gått in med allt från 100 till 50 000 kronor.

- Vi tyckte det var ett annorlunda men bra sätt att lyfta pengar som vi behövde för att snabba på vår nya shop.

Besökte inte banken

Pengarna ska användas till att investera i en ny plattform. Enligt sidan för projektet handlar det om att "ta fram ett nytt e-handelskoncept för Pyret & Snäckan som inte tidigare funnits i Sverige och som bygger på att kunden guidas genom hela köpprocessen".

Eftersom Pyret & Snäckan vill vara säkra på att bygga en webbplats som tilltalar blivande föräldrar, menar John Hadenius att crowdfundingmodellen passar bra för ändamålet.

- Första tanken var ju i stil med att vi låter blivande föräldrar hjälpa oss att finansiera en e-handel av blivande föräldrar för blivande föräldrar, sammanfattar han.

Varför valde ni det här sättet? Sade banken och potentiella investerare nej?

Annons
Annons

- Banken har vi inte besökt och externt kapital kommer att bli verklighet inom 6-18 månader. Vi såg därför detta som ett bra alternativ för att kunna möjliggöra den nya plattformen innan investerare kommer in i bilden.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!