Han blir Haglöfs nya VD

Nuvarande VD:n Peter Fabrin ska fortsätta på hemmaplan i Danmark.

Det svenskgrundade outdoor-företaget Haglöfs, byter VD. Orsaken är att företagets nuvarande ledare Peter Fabrin, efter tre år som företagets VD, ska ha bestämt sig för att ta sig an nya karriärmöjligheter i hemlandet Danmark.

Hans efterträdare blir istället tysken Carsten Unbehaun, som började jobba för Haglöfs ägarkoncern Asics redan 2002. Sedan dess har han haft flera marknadsledande positioner i företaget, inklusive marknadschef på det europeiska huvudkontoret i Nederländerna.

Annons
Annons

“Han är en respekterad ledare”

Nu senast har han jobbat som Managing Director för företagets centraleuropa-enhet.

- Vi är mycket glada över att ha kunnat utse Carsten Unbehaun som ny VD för Haglöfs. Han är en respekterad ledare genom hela Asics Group och har varit aktiv som styrelseledamot i Haglöfs sedan 2015, säger styrelseledamoten  Katsumi Kato i ett pressmeddelande. 

"Jag är exalterad"

Själv ser den nye VD:n också fram emot att få tillträda posten, vilket sker den 1 januari 2018.

- Jag är exalterad och ärad över att få kliva in i min nya roll och jag ser fram emot att kunna bidra till vårt företags ambitiösa tillväxtplaner, säger han.

Haglöfs grundades av svensken Wiktor Haglöf som designade en ryggsäck för de lokala arbetarna på orten Torsång, i Borlänge kommun. Företaget finns idag i Europa och i Asien och ägs sedan 2010 av sportföretaget ASICS.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!