Han gick från kundtjänsten på CDON till att bli e-handelschef

Trettis kategorichef Stefan Bensmo börjar i januari på sitt nya jobb som Motormännens e-commerce manager.

Efter flera års erfarenhet från Qliro Group har Trettis kategorichef Stefan Bensmo fått ett nytt jobb som e-commerce manager för Motormännen. Där ska han arbeta med allt från inköp och marknadsföring till att komma med input på hur hemsidan ser ut.

- Jag ser att det finns förbättringspotential och tycker att det ska bli en väldigt spännande utmaning, säger Stefan Bensmo.

Annons

Motormännens e-handel är öppen för alla som vill handla men de som är medlemmar i organisationen får handla till lägre priser. Stefan Bensmo beskriver det som att särskilt yngre personer ofta inte har så god kännedom om Motormännen och vad det innebär att vara medlem.

- När jag berättar att jag har fått jobb på Motormännen undrar en del om jag bara ska sitta och köpa in Wunderbaum-träd, och så är det ju inte. Men sortimentet i webshopen ska återspegla vad medlemmarna behöver, och då behöver det inte bara vara kopplat till bilar utan det skulle kunna vara till exempel högtryckstvättar eller campingutrustning.

Har jobbat sig upp på Qliro Group

Själv beskriver sig Stefan Bensmo som en person som handlar i princip allt han behöver på nätet. Han är märkbart glad över sitt nya jobb och utmaningarna och möjligheterna som det medför.

- Det kommer säkert att kännas överväldigande men för min del är inte det något negativt.

Stefan Bensmo började på Qliro Group som kundtjänstmedarbetare på CDON för fyra år sedan. Sedan dess har han haft ett antal positioner på vägen till sin nuvarande roll som kategorichef på Tretti, som för en tid sedan såldes till danska White Away Group.

- Jag tycker att det känns extremt tråkigt att lämna Tretti, för jag är säker på att de har en väldigt bra resa framför sig. Jonas Danielsson och Johannes Gadsbøll (VD på Tretti respektive WhiteAway Group) kommer att göra underverk med det här företaget. Jag hade gärna varit med men jag kunde inte tacka nej till det här erbjudandet.

"Lämnar med flaggan i topp"

När han kom till Qliro Group hade Stefan Bensmo ingen utbildning utöver sin gymnasiekompetens och det är en av sakerna han gillar med sin gamla koncern - att de gav en “vanlig svensson” chansen. I dag händer det enligt honom själv att andra på företaget ber honom att fixa saker som dyker upp.

- Jag har ett otroligt driv och gillar att ha många bollar i luften och hittills har jag alltid lyckats plocka ner dem också. Jag är säker på att jag kommer att lämna med flaggan i topp och det är så man ska göra, säger han.

Annons

Vad är det du gillar mest med att arbeta med e-handel?

- Att e-handel är framtiden. Jag är helt övertygad om att alla kommer att handla på nätet snart.

Stefan Bensmo tillträder sin nya tjänst den 25 januari 2017. 

 

 

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!