Han lämnar Elgiganten för toppjobb hos Sportamore

Rekryterar Sveriges bästa marknadschef 2016.

Sportamore har rekryterat Johan Järnliden som ny marknadschef. han kommer närmast från Elgiganten, där han hade samma titel. Och av allt att döma gjorde han ett bra jobb hos hemelektronikhandlaren, för år 2016 utsågs han till Sveriges bästa marknadschef av tidningen Resumé.

Friedman blir vice vd

Johan Järnliden har också arbetat som marknadschef för Phone House och Forex, och nu har alltså turen kommit till Sportamore.

Annons
Annons

- Jag ser fram emot att få leda arbetet med att ta Sportamores varumärke till en ny nivå där service och viljan att göra det bästa för kunden förblir centralt. Jag är jätteimponerad av Sportamores starka kund- och serviceerbjudande och ser fram mot att bli en del av teamet, säger Johan Järnliden i ett pressmeddelande.

Rekryteringen innebär att Sportamores nuvarande marknadschef, Joakim Friedman, lämnar posten för att istället bli vice vd för företaget.

Ska bygga varumärke och driva tillväxt

Sportamores vd Johan Ryding känner sig säker på att ommöbleringen i ledningen är precis vad Sportamore behöver för att bygga vidare på sin tillväxt.

- Vi är mycket glada att kunna tillkännage rekryteringen av Johan Järnliden. Vi imponeras av de resultat som åstadkommits under Johans ledning och ser fram emot att dra nytta av hans kunskap och erfarenhet av att bygga varumärke och driva tillväxt. Utgångsläget för att vidareutveckla Sportamores varumärke har aldrig sett bättre ut - på åtta år har vi byggt ett miljardbolag och vi fortsätter att slå rekord i nykundstillväxt. Nu vill vi växla upp takten ytterligare, säger han i en kommentar.

Johan Järnliden tillträder tjänsten som marknadschef hos Sportamore senast i februari 2019, och tar då samtidigt plats i Sportamores ledningsgrupp.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!