Han lämnar Klarna – ska ta Litium ut i Norden

Blir ny Head of Business Partnerships.

Peder Holmberg har efter sju års tid hos Klarna varit en viktig del i uppbyggandet av bankens partnerprogram. Han har bland annat haft rollen som chef för Nordic Partnerships, men sedan ett par dagar tillbaka är han istället anställd hos plattformsleverantören Litium, där han har tagit över som Head of Business Partnerships i Norden.

- Litium är ett bolag och en plattform med väldigt spännande tillväxtmöjligheter och det är anledningen till att jag tar steget just nu. Förhoppningsvis kan min erfarenhet stödja och ytterligare accelerera Litiums expansion och tillväxt när man nu siktar mot att ta bolaget till nästa nivå, säger Peder Holmberg i ett pressmeddelande.

Annons

"Ett fantastiskt tillskott"

Litium genomförde i våras en nyemission som drog in 32,5 miljoner kronor till företagets expansion i Norden. Nu räknar bolagets vd med att Peder Holmberg ska få ordentlig fart på Litiums tillväxt i våra grannländer.

LÄS ÄVEN: Leverantörens nyemission fulltecknad efter två timmar

- Peder är ett fantastiskt tillskott till teamet med sin bakgrund och erfarenhet från e-handelsbranschen. Han kommer att bidra med både branschkompetens och kunskapen som behövs för att stärka och utvidga Litiums hela partnernätverk, säger Henrik Lundin, vd på Litium.

Peder Holmberg tillträdde sin tjänst hos Litium i onsdags.

Annons