Han trotsar monopolet – kör alkoholen över Öresundsbron

Bubblig.se levererar e-handlad alkohol direkt hem till kunderna under fredags- och lördagskvällar.

För den som missat att gå till Systembolaget innan stängning finns det nu en ny e-handel som kommer till assistans under fredags- och lördagskvällar. På Bubblig.se kan man beställa vin, öl och sprit och få varorna hemtransporterade några timmar senare.

- Det har länge varit möjligt att handla vin lagligt på nätet. Det här är samma princip fast istället för att vänta upp till en vecka har vi några timmars leveranstid, säger Johan Segerberg, kundansvarig på Bubblig.se.

Annons

Levererar från Danmark

För att Bubbligs tjänst ska vara laglig krävs det att alkoholen förvaras i ett annat EU-land och körs till Sverige på beställning, så för Johan Segerbergs del blir det en del turer fram och tillbaka över Öresundsbron. I nuläget levererar företaget endast till kunder i Malmö, men det är inte omöjligt att verksamheten expanderar.

- Vi är väldigt intresserade av att se vad det finns för intresse för tjänsten på marknaden.

Den kommande helgen blir den fjärde i rad som verksamheten är igång.

Hur många beställningar har du fått under de andra helgerna?

- Det kan jag inte gå ut med men det har funnits ett intresse.

"Har själv haft behovet"

Endast personer som är över 20 år får beställa och mottagaren måste visa legitimation när leveransen tas emot. Bubblig.se förbehåller sig rätten att inte dela ut några drycker om mottagaren är uppenbart påverkad eller om kunden kan misstänkas syssla med langning.

Enligt ett pressmeddelande från Bubblig är företagets mål att “få människor att tänka till om den svenska alkoholpolitiken".

Hur kom du på den här idén?

Annons

- Jag skulle säga att jag själv har haft behovet. Man har missat tiderna när det går att handla i Sverige och då har man saknat den här tjänsten, säger Johan Segerberg.

Annons